Web inkomst

Råvaruhandel på nätet

Denna artikel ger en introduktion till råvaruhandel och hur du kan börja handla med råvaror.

Råvaruhandel

Handel olja, guld, silver, och en mängd andra varor. Vi visar dig hur du kommer igång med råvaruhandel här. Plus500 är en CFD-tjanst. Kom ihåg att CFD:er är en produkt med hävstångseffekt, vilket kan innebära att du kan förlora hela det insatta beloppet. Att handla med CFD:er kanske inte passar för dig. Därför ska du se till att du förstår de risker som det innebär. Plus500 har en minimalistisk handel program som du kan öva på handelsvaror, aktier, valutor, index och handel med börshandlade fonder via kontrakt för skillnad.

Varför handla råvaror?

För att tjäna pengar naturligtvis!

Vi måste först och främst förstå motivation till handlare i marknaden. Det främsta mål med trading i råvaror är att tjäna pengar, och vara så lönsamt som möjligt.

Hur att börja med råvaruhandel

Börja med att skapa en trading konto med en av dessa råvarumäklare:

  • easyMarkets är en online-plattform som gör det möjligt att handla varor och valutor. Tjänsten är utmärkt för daytrading. De är licensierade och reglerade av de finansiella myndigheterna och deras tjänster är helt säker att använda. Ett bra val för dig som vill ut det mesta av din handel.
  • eToro (social trading) är perfekt för nybörjare, och gör det möjligt att kopiera handlingar andra aktörer som använder sin handelsplattform. Med 2,5 miljoner näringsidkare, detta är nätverkets mest populära valet för handel med valutor och råvaror.

Tjänster över används av traders i många länder. De är alla reglerade av finansiella myndigheter i EU och uppfylla strikta säkerhetskrav. Det finns inga liknande tjänster för handel av varor i Sverige med samma tjänster som ovan nämnda tjänster. Svenska banker har begränsade möjligheter till råvaruhandel för handlare.

Använda tjänsterna över för att lära råvaruhandel. Det finns ingen risk för att registrera dig, och du kan skapa en fri och informell praxis konto med alla ovanstående. Detta ger dig möjlighet att öva så mycket och länge du vill innan du kan börja handla med egna pengar.

Varning! Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna innan du börjar investera. Valutahandel och CFD handel innebär betydande risk för förlust.

Forlust och råvaruhandel

Förluster är oundvikliga, och alla handlare förlorar ibland - men detta är inte relevant så länge din totala handel aktivitet ger en vinst totalt sett.

Det spelar ingen roll egentligen om du förlorar pengar, så länge du tjänar tiotusentals och hundretuserer på de flesta affärer. Någon söker efter "vinna jackpotten" på varumarknaden, men det är inte lätt. Det är som att spela på lotteri: Tusentals förluster i rad tills du vinna stort. Råvaruhandel är inte så.

Hävstångseffekt

Du kan göra enorma summor pengar med något som kallas hävstångseffekt (gearing av kapital med begränsad personlig risk). Ändå är målet alltid att arbeta med de pengar du har och bygga upp handel kapital. Kontinuerlig ansamling av handel kapital är nyckeln till framgång i råvaruhandel.

Fokus på att tjäna pengar över tid, inte på att vinna stort på ett enda "trade". Har du denna inriktning som utgångspunkt, kommer du automatiskt att få en mycket större chans att lyckas.

Lära råvaruhandel på 1-2-3

Råvaruhandel kan du lära genom att studera teori, och praktik av fiktiva handel på råvarumarknaden. Vi rekommenderar en kombination av de två.

Vill du lära mer? Kom ihåg att CFD:er är en produkt med hävstångseffekt, vilket kan innebära att du kan förlora hela det insatta beloppet. Att handla med CFD:er kanske inte passar för dig. Därför ska du se till att du förstår de risker som det innebär.

eToro har en guide till råvaruhandel.

Innehåll på dessa sidor omfattas upphovsrätten. Användning utanför upphovsrättens gränser tillåtet inte. Innehåller länkar till externa webbsajter från tredjepart och vi kan inte hållas ansvariga för innehållet på dessa webbsidor. Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna. Trading innebär betydande risk för förlust. All exponering i samband med info här görs helt och fullt på din räkning och risk. Vi är inte ansvariga för förluster som uppstår direkt eller indirekt genom användning av informationen på denna webbplats.