Web inkomst

Domaining

Domaining är big business! Jag kommer nu att guida dig steg-för-steg för att bli en professionell domainer. Är du redo att investera din tid och pengar för att bli nästa dotcom mogulen?

Domaining

Vad är domaining?

Domaining är verksamhet att köpa, sälja, utveckla och tjäna pengar domännamn.

Domaining är big business. Det är bara inte om de stora namnen. Erfarna domainers kan snabbt kontanter i $ 10.000 eller $ 100.000 om okända domäner, stavfel osv

Domainers, som definieras av Wikipedia, är personer vars yrke är en ansamling och hantera generiska domännamn på Internet. Denna guide kommer att visa dig hur man blir en framgångsrik domainer.

Här är några kända områden och vad de har sålts för:

 • AsSeenOnTv.com - såldes för $ 5.100.000
 • porn.com - $ 9.500.000
 • vodka.com - $ 3.000.000
 • Wine.com - $ 2.900.000
 • Autos.com - $ 2.200.000
 • Express.com - $ 1.800.000
 • Websites.com - $ 970.000
 • Rock.com - $ 1.000.000
 • Altavista.com - $ 3.300.000

Inga stora överraskningar där. Vad du inte hör så mycket om är en miljon andra domäner som får köpas och säljas varje dag. Här är några mindre attraktiva områden som nyligen såldes, och som ni kan se finns det fortfarande en hel del pengar att tjäna:

 • calgaryalberta.com - 6.500 $ US
 • textarts.net - 5.600 Euro
 • soundandfury.com - 10.000 $ US
 • städte.de - 11.100 Euro
 • pow.com - 100.000 $ US
 • renewableenergy.net - 7.778 $ US

Några av dessa var antagligen oregistrerade domäner bara några månader sedan, och sedan allt du skulle behöva betala skulle vara ungefär $ 8 för registreringsavgiften. Nu ser du hur storföretagen kan det vara för dig? Minst Kevin Ham vet... han har byggd en $300.000.000 imperium från Domaining! (mer om den här killen snart).

Mini fallstudie: Att tjäna $300 miljoner från domaining

Innan jag går vidare med vår steg-för-steg-guide. Kevin Ham är ett geni domainer. Han har 30 miljoner unika besökare (källa) per månad, vilket är en fantastisk vinst som möjligt.

Kevin Ham är mannen bakom den senaste domänen systemet: "Hänta trafik genererad av de miljontals människor som felaktigt typer "cm" istället för "com" i slutet av ett domännamn."

Kevin Ham är inte den typiska domainer dock. Han tror verkligen utanför boxen, och det är vad som krävs för att nå toppen i den här branschen. Hans. Cm satsning skedde inte av sig själv. Kamerun (den västafrikanska landet) är faktiskt en partner med skinka, och han har förbindelser med Kamerun regeringen eftersom de bara råkar vara så lyckligt lottade att äga toppdomänen. cm.

Lärdomen här är att inte alla besökare kommer från sökmotorerna. Inte alla använder Google när de reser på webben. Trafiken är konvertibel, och vad du får är pengar. Naturligtvis riktad trafik är mer värdefulla, men alla typer av trafik har någon form av valuue

"Type-ins", eller felen folk gör när de skriver in ett domännamn kan skapa trafik som du kan dra nytta av, precis som Ham gör. Men han köper också domäner som är mer uppenbara värde, som Religion.com och HotelDeals.com. Framför allt framgångshistorier som de i Kevin Ham lär oss främst en sak:. Du verkligen kan dra STORT från Domaining

Hur tjäna pengar från Domaining

Det är nästan som att köpa aktier eller fastigheter, eller virtuella fastigheter åtminstone. Det är de grundläggande krafter tillgång och efterfrågan som kan vända domainin till något lönsamt. Det är köpa allt om billigt, sälj dyrt (eller köpa billigt, sälja mer).

Domaining handlar om trafik. Här är de vanligaste sätten att resultatet från Domaining:

 • Domain kapning är den process genom vilken Internet domännamn stulna från den rättmätige registranten. Individer som deltar i domänen kapning är naturligtvis brottslingar, och bör behandlas som sådan. Domain stöld handlar om lura ombuden att överföra domäner och identitetsstöld är en del av denna verksamhet. Medan du kan göra en massa pengar genom att engagera sig i sådana brottslig verksamhet, är det dumt eftersom risken för att åka fast är för höga. Jag rekommenderar inte sådana metoder på grund av deras olagliga och omoraliska natur.
 • Cybersquatting är registrering av domännamn med bad-tro avsikt att dra nytta av goodwill av ett varumärke som du inte äger själv. Pengar görs genom att omvandla trafik, oftast med landingpages eller Ad-sidor, eller bygga riktade tjänster, tills cybersquatter till slut säljer domänen, vanligtvis till de rättmätiga ägarna av tillhörande varumärke. Deltagande i cybersquatting innebär extrem risk som du aldrig vet vad företaget respektive varumärke väljer att göra. De kan betala för domänen, eller de kan stämma dig för att få domännamnet genom att använda Uniform Domain Policy Name Resolution utvecklats av ICANN. Om du bestämmer dig för att delta i cybersquatting, se till att du förstår de juridiska aspekterna och riskerna.
 • Typosquatting (eller URL kapning) är en typ av cybersquatting, där domainer köper domäner som liknar de av väletablerade domäner för att få trafik och eventuellt sälja domän till ett högre pris. Typosquatting får inte innehålla olagliga verksamhet, men de omoraliska aspekter av illojal konkurrens kvarstår. Medan företag spenderar miljoner dollar i branding sina varumärken, kan en domainer köpa varianter domännamn som liknar varumärket för mindre än $ 10. Kevin Ham är en av många som vinster från typosquatting (Kom ihåg. Cm affären?). Annan typ-ins innefattar inte bara stavfel i själva domännamnet, men felskrivningar av strukturen, såsom ww wg oogle.com istället för www google.com
 • Domän Tasting är, enligt definitionen i Wikipedia, bruket av ett domännamnsinnehavaren med fem dagar "frist" i början av registreringen av ett ICANN-reglerad huvuddomän till testa säljbarhet domänen. Under denna period då en registrering måste vara helt återbetalas av domänen registret är en kostnads-intäktsanalys som genomförts av registranten på lönsamheten att härleda intäkter från reklam som placeras på domänen hemsida.
 • Domän Kiting är processen att ta bort ett domännamn under den fem dagar frist och omedelbart åter registrera det för en annan fem-dagars period.
 • Domän prickskytte är processen med att registrera ett domännamn som registreras har förflutit i de omedelbara ögonblick efter utgången. Men gör Redemption Grace Period (RGP, ICANN) som ger registranter 30 dagar att återta sitt domännamn domän sniping ett mindre attraktivt aktivitet.
 • Spekulativ Domaining bland annat köp av alla tillgängliga domän (både oregistrerad och registrerad för försäljning domäner) för att göra en vinst. Domainers köper då domäner som de tror kommer att bli värdefull någon gång i framtiden, eller köp decition bygger på ett antagande om värdet av den aktuella trafiken och risken för domänen själv. Till exempel kan man spekulera i namnen framtida orkaner. Om du köpt en uppsättning av domännamn baserade på orkanen Katrina kan du köpa domäner som hurricanekatrina.com och få mycket trafik från sökmotorerna, eller så kan du sälja domännamnet till andra som kan hitta domänen värdefull. Köpa porn.com för $ 9.500.000 är en spekulativ köp. Å andra sidan kan köpa ett konstigt namn som qwerty123456789.com också vara en spekulativ köp.
 • Domain Parking är monetarisering av underutvecklade domännamn genom CPC-annonser eller andra inkomstkällor för slumpmässiga besökare. Både domainers och registratorer beroende domän parkering som en värdefull inkomstkälla. Domain Parking kan användas med någon av de processer som nämns ovan.

STEG ETT: Välj din affärsmodell

Det finns många olika typer av domainers. Och varje domainer har sin egen affärsmodell.

Låt oss se vad affärsmodeller finns att välja mellan i Domaining:

 • Domän Monetarisering - Denna affärsmodell är för domainers som vill tjäna pengar direkt. De köper domäner och utveckla strategier för att dra nytta av den trafik de får
  Exempel:. Du köper YouRube.com och sedan helt enkelt tjäna pengar typ i trafiken och andra exsisting trafik.
 • Domän utveckling - Denna affärsmodell används av domainers att varumärket domännamnet, lägga till en webbplats och en tjänst till domänen och dra nytta av trafiken tills de säljer domännamn och dess service.
  Exempel: Du köper InternationalTravel.com och develp en webbplats om att resa runt om i världen. Sedan, när området utvecklas och det har trafikmängden du inriktning säljer du domänen till en intresserad köpare.
 • Domän Aktivering - Denna affärsmodell understryker antagna värde i framtiden
  Exempel: Du köper < em> BananaWater.com och räknar med att det kommer att bli en produkt med det namnet lansera någon gång i framtiden, eller man kan förvänta sig en person att köpa denna domän.

En domainer kan använda alla affärsmodeller ovan eller han kunde specialisera från bara en eller två av dessa. Till exempel kan du köpa en domän som du förväntade skulle vara värdefullt att någon annan part i framtiden (domän kapitalisering) och före denna händelse kan du dra nytta av att utveckla en webbplats för domän (domän utveckling) och exsisting trafik, om någon ( domän monetarisering).

Innan du börjar i Domaining du måste välj din affärsmodell. Naturligtvis kan du vara ny på Domaining, och om du väljer att ändra din affärsmodell vid ett senare tillfälle, så finns det inget fel med det.

STEG TVÅ: Köpa domäner

När du köper domäner behöver du en domän registrator eller helt enkelt använda en typisk webbhotell.

domäner som du vill kan komma tagit (redan registrerats av en annan person eller företag) eller de kan vara tillgänglig och inte ägs av någon (domännamnet kan ha aldrig registrerats, eller domännamnet har blivit ut och finns nu tillgängliga för alla).

Jag rekommenderar att du köper oregistrerade domäner från Bluehost.com som de kommer kan du köpa obegränsade domäner kopplad till en webbhotell för bara $ 7,95. Du får 600 Spelningar av webbhotell utrymme och 6.000 GB bandbredd och om det inte är tillräckligt för dig så är det lätt att uppdatera när som helst. Både nybörjare och professionella domainers använder Bluehost som en pålitlig affärspartner. Jag använder Bluehost oss och har aldrig haft några problem med dem. Det har varit en mycket positiv upplevelse. Gå hit för att registrera domännamn med Bluehost.

Här några frågor du bör ställa dig själv när du köper din första domäner:

 1. Är domänen redan vidtagit? (Du kan använda Bluehost för att se om någon redan äger domänen)
 2. Om domänen faktiskt tas, hur mycket är jag villig att betala för det? Hur mycket är det värt? (Sedo, bland annat kan hjälpa dig med domän bedömningar)
 3. På vilka sätt kan jag dra nytta av den här domänen? (Tips: Se tre affärsmodeller ovan)
 4. Har domänen redan recieve trafik? (Även domäner som inte tas kunde få mycket trafik, till exempel på grund av typ-ins.)
 5. Kan jag sälja domänen till andra till bättre priset an jag fick det för? (Fråga hjälper dig att avgöra om detta område är en spekulativ investering eller ett tryggt köp)
 6. Kan jag lätt vinst från domänen gång köpt? (Fråga hjälper dig att avgöra om det finns tillräcklig efterfrågan för denna domän)
 7. Vilken affärsmodell (se steg ovan) jag tänker använda den här domänen? (Hjälper dig att vara fokuserad när domänen förvärvas)

Det finns bra erbjudanden där ute just nu, allt du behöver göra är att hitta ett bra domän. Köp några domäner och fortsätter sedan till nästa steg.

STEG TRE: Läs om Domaining

Det bästa sättet att lära sig konsten att Domaining är helt enkelt genom att göra det. inte sitta i dagar och veckor och bara läsa om Domaining. Börja mjukt genom att köpa ett par domäner, och du kan få din första försäljningen ganska snart bara genom att använda sunt förnuft.

Men att lära av andra människors erfarenheter är ett bra sätt att öka din egen kompetens som domainer.

Här är några bra källor till visdom och inspiration till att börja med:

 • Forum
  1. NamePros.com - en aktiv gemenskap av ägare domännamn, investerare, köpare och säljare av alla slag.
  2. WebMasterWorld.com Domännamn - Detta forum diskuterar allmänna domän frågor, såsom: domäner som varumärke, domän värden förhandla domän försäljning, domän lagerhantering och domän intäktsskapande.
  3. DomainState.com - en fri att använda resurs för människor att diskutera frågor som rör domänen industrin i en professionell miljö.
  4. DigitalPoint: Domännamn - För diskussioner kring registrering, överföring, sälja etc.
 • Bloggar & nyheter
  1. DomainTools blogg -. Bloggen från DomainTools.com, mycket bra
  2. InsideDomaining.com - Bra blogg om konsten att Domaining
  3. Whizzbangsblog.com - en resurs för ägare domännamn
  4. SevenMile - Bloggen Frank Schilling, en känd domainer
  5. Domainnews.com - Industri nyheter för domainers
  6. Domainnamewire.com-. en nyhetskälla för domännamnet branschen skriven av experter från industrin och redigerad av Andrew Allemann < / li>
  7. theDomains.com -. blogg om alla saker domän
  8. Internet Corporation for Assigned Names och Numbers - ICANN skapades genom ett Memorandum of Understanding (MoU) mellan US Department of Commerce och ICANN övergången förvaltningen av domännamnssystemet (DNS) från den amerikanska regeringen att det globala samhället.
 • Verktyg
  1. DomainTools -. Wildcard sökning av alla nuvarande / raderas / ut whois domäner
  2. Domän Ålder verktyg - visar den ungefärliga åldern på en hemsida på Internet och gör du visa hur webbplatsen såg ut när det började.
  3. Text Link Checker Tool - Detta verktyg kommer att skanna länkarna på din hemsida, och på de sidor som din webbplats är länkar till, och flagga möjliga problemområden.
  4. DNS rapport - Detta test ger omfattande information (56 tester för att vara exakt) om den angivna domänen som kan verifiera DNS "hälsa" eller identifiera problem eller frågor.
 • Böcker
  1. Domännamn lagstiftning och praxis: En internationell handbok av Torsten Bettinger
  2. domännamn Handbok, High Stakes och strategier Cyberspace av Ellen Rony & Peter R. Rony
 • Konferenser
  1. DOMAINfest - en händelse byggdes för att tjäna domän industrin.

Vill du bli en rik Domainer? Börja lära idag!

Glöm aldrig att du som domainer du tävlar mot tusentals professionella domainers. Det är en fast marknad, men om du är fast besluten du kan fortfarande lyckas.

Kunskap och färdighet är nyckeln till att bli en lönsam domainer. Du måste absolut fullo förstå Domaining industrin att lyckas, och du måste lära dig allt som finns att lära. Visst, du kan inte exakt förutsäga vad köparna vill betala för din domän i framtiden, men du kan få kunskap om den aktuella marknaden och göra mycket bra antaganden om vad de kan betala.

Dessutom är Domaining inte så annorlunda från placeringar i värdepapper och även fastighetsplaceringar: Det är en spekulativ verksamhet och man vet aldrig säkert om du åter kommer att förlora vad du har investerat (de pengar du har investerat och den tid och energi du har spenderat på ditt domännamn). Om du vill få betalt per timme, sedan få ett jobb.. Å andra sidan, om du vill göra miljoner i Domaining industrin, skulle du börja bättre lära så mycket du bara kan, och börja i dag.

STEG FYRA: Upptäcka domän-bedragare

Domaining är inte riskfri. Men vad skulle kunna gå fel? Risker inkluderar: risken att com namn (eller andra toppdomäner) minska i värde.. Om du är i Typosquatting riskerar du att företagen kan stämma dig. Risken för att någon kapning din domän. Och naturligtvis: Risken att bli lurad vid försäljning eller köp domän är stor.

Det finns alltid några nya bluff som pågår i Domaining branschen. Även de flesta professionella domainers har egen erfarenhet av bedragare, och de har blivit lurad också. Tro inte att du enkelt kan aviod dem.

Har du någonsin hört talas om Domain Registry of America (eller Domän register över Europa eller EU Registry Services)? De skickar oftast brev till domänägare som verkar vara domän förnyelse meddelanden, men vid närmare faktiskt erbjuder att överföra ditt domännamn till en annan registrar. Även om du är den som är ansvarig för att förnya dina domäner, kommer de flesta registratorer meddela dig när det är dags för förnyelse.

Det bästa sättet att undvika bedragare är att endast handla med människor och företag som du litar på. Ny domän bedrägerier poppar upp överallt, men du kan undvika att bli lurad själv genom att hålla dig uppdaterad på nyheter inom branschen och trender. Läs i forum och bloggar (se länkarna ovan) att lära sig vad andra har att säga, och lära av deras erfarenheter. Informera andra domainers om bedragare i branschen kommer att göra det svårare för bedragare att förstöra verksamheten av allvarliga domainers.

Annan typ av bedrägerier i domaining inkluderar ljuger om trafikstatistik eller ge vilseledande information om trafik och / eller andra frågor relaterade till domännamnet. Återigen är det bästa sättet att undvika bedragare att endast behandla de människor och företag du litar helt och hållet.

STEG FEM: Bygg din portfölj

Framgångsrika domainers äger vanligtvis en hel del domäner. Dessa domäner är deras portfölj. Du kan läsa på CNN Money och andra respektfulla medier om domainers som säljer sin portfölj för hundratals miljoner. Det är ingen tvekan om det: Om du vet hur man hittar värdefulla domäner, och en hel del av dem, kan du även kommer att tjäna pengar som en domainer.

Det är lätt att luras till att gå på en köp frenesi efter att ha läst om framgångsrika domainers, men tänk på att du måste köpa värdefulla domäner till ett rimligt pris för att göra en vinst.

Om du vet hur man köper domäner och göra det lönsamt, så det är allt du behöver för att bygga en enorm portfölj.

Din inkomst kommer sannolikt att variera, beroende på affärsmodell. Vissa domainers kanske inte göra något värt att nämna i veckor, månader eller år och sedan när de säljer en av sina värdefulla domäner de kan kontanter i miljoner på bara ett avtal. Andra skapar continious intäkter genom parkerade domäner och utvecklade domäner samtidigt söker för att hitta den perfekta köparen.

Domaining är big business och om du tror att Domaining industrin har något för dig, sedan gå vidare och köpa vissa områden idag. Du behöver inte investera kraftigt från dag ett. Ta ett steg i taget, och beställa några domäner. Det bästa sättet för nybörjare är troligen att registrera tillgängliga domäner genom Bluehost (eller en liknande tjänst som du litar på), och sälja platsen genom Sedo.com, eBay.com eller någon annan auktion webbplats på nätet.

Innehåll på dessa sidor omfattas upphovsrätten. Användning utanför upphovsrättens gränser tillåtet inte. Innehåller länkar till externa webbsajter från tredjepart och vi kan inte hållas ansvariga för innehållet på dessa webbsidor. Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna. Trading innebär betydande risk för förlust. All exponering i samband med info här görs helt och fullt på din räkning och risk. Vi är inte ansvariga för förluster som uppstår direkt eller indirekt genom användning av informationen på denna webbplats.