Web inkomst

Tjäna pengar på att blogga

Många svenskar tjänar mycket pengar på bloggar, mer än tillräckligt för att leva ett lyxigt liv. Om du vill tjäna pengar blogga, läs detta först!

Tjäna pengar på att blogga

Det enklaste och snabbaste sättet att börja tjäna sina egna pengar på internet är att blogga. Det är nästan garanterat att du kommer börja tjäna pengar, om du följer receptet på den här sidan!

Hur att tjäna pengar på att blogga:

 1. Välj ett tema för din blogg. En blogg om allt och inget är sällan populärt (undantaget om man redan är känd och många människor vill läsa om ditt liv). För de flesta är det bäst att hålla sig till en ämnen, det kan vara mat, rekreation, fitness, resor - vad som helst, men det är bäst att välja något du är intresserad i.
 2. Hitta en tillgänglig domän. Det kan vara vad som helst, men låt det vara relevant för dig eller ditt tema, till exempel fitness-bloggen.com eller traktorbloggen.se.
 3. Gratis blogg? Undvik att använda gratis blogg tjänster om du vill behålla alla intäkter själva! Blogger.com, och wordpress.com är för amatörer). Köp domän via ett domänregistreringsföretag. Bluehost är bra, här får du billiga domäner.
 4. Skapa din blogg. Detta är ytterligare ett skäl att välja Bluehost. Här är det lätt att komma igång med din egen blogg. Du skapar utseendet och innehållet precis som du vill ha det. Några klick och du har en blogg igång. Mycket enkelt, och med möjligheter för alla typer av tillägg om du vill det senare. Oavsett om du har 1000 besökare per månad, eller 100 miljoner, så det är inte ett problem för Bluehost: Skapa din blogg på eget domän här
 5. Börjar skriva. Glöm allt om intäkterna just nu, pengar kommer senare. Publisera 3 till 7 inlägg i veckan i några veckor, med fokus på att få läsare. Någon kommer av sig själv eftersom sökmotorerna plockar upp din blogg (det tar normalt ca 1-10 dagar innan din blogg visas i sökresultaten på Google).
 6. Tjäna pengar på din blogg. I framtiden kommer det att bli möjligt att leva på inkomst från din blogg (ja, även från en svensk blogg). Många svenska bloggare tjänar mer än 100.000 kronor per månad! Intäkterna kan komma från reklam, omdömen, donationer och försäljning av egna produkter eller tjänster. En blogg är också ett utmärkt tillfälle att marknadsföra sig själva.
 7. Läs tips om att tjäna pengar blogga. Vi rekommanderar denna sidan om att tjäna pengar på din blog.

Vilka ämnen bör din blogg vara?

Det två saker som är viktiga att tänka på, och nyckelordet för båda dessa två saker är INTRESSE.

En är att blogga om något som intresserar dig. Om du inte är intresserad av vad din blogg handlar om, kommer du snart att bli uttråkad och du kan spara dig besväret med att blogga. Eftersom det är du som kommer att producera bloggen, är det fördelaktigt att välja något du är intresserad av: en hobby, en passion, något som gör dig entusiastisk och engagerad. Välj ett ämne som intresserar dig!

Den andra är att välja ett ämne som vill generera intresse bland läsarna. Det finns många fällor att gå i:

 • Kläder och mode är en populär blogg ämne, och här kan du få många läsare och tjäna bra pengar, men det är också stor konkurrens här.
 • Bilar, mat, fitness, fotboll, mat, andra exempel på teman som fångar en bred och stor publik.

Om du begränsar ditt ämne, kommer du stå lätt ut i mängden, och det är lättare att träffa en läsargrupp.

Exempel: Istället för att skriva i allmänhet om bilen och motorn, skriva om ryska bilar. Risken med detta är att du begränsar dig mer än vad du verkligen vill.

Om du är intresserad av allt med motorer, allt från bilar till ryska tanks, så att lösningen är enkel: skapa flera bloggar och tjäna mer pengar. Med Bluehost kan du skapa så manga bloggar du vill, och det kostar inget extra att inkludera flera domän på samma hosting kontot.

Den enda begränsningen på hur många bloggar du kan skapa är i förhållande till hur mycket du vill skriva, men:

Du kan få folk att skriva för dig - om inkomsten är högre än kostnaden för en författare, det finns ingen anledning att inte göra det. Vi använder Freelancer, en mycket bra outsourcing-tjänst!

Hur ofta måste du uppdatera din blogg?

De mest populära bloggar är inte "döda", men uppdateras regelbundet, till exempel 3 gånger i veckan. Läsare kommer tillbaka för att läsa dina nya inlägg. När du har hittat ett tema för din blogg, bör du tänka igenom om du är villig att skriva om detta ämne flera gånger i veckan.

Du måste inte skriva hela tiden: Du kan tjäna pengar på din blogg många år efter att du har slutat blogga. Du kan skriva 3 blogginlägg i veckan i nårga veckor, och sedan kan du låta din blogg leva sitt eget liv, och få en kontinuerlig ström av besökare via sökmotorer, många år senare! Reklamintäkter kommer att leva sitt eget liv, och du har skapat en passiv inkomstkälla.

De mest intressanta bloggarna är ofta de som uppdateras sällan: När bloggare har något riktigt intressant att kommunicera, så bloggar man. Annars är det tyst på bloggen. Detta står i kontrast till många som uppdaterar sin blogg så snart de får en ny idé i sina huvuden.

Vill du tjäna pengar på blogg? Kom ihåg:

Om din blogg ska läsas, måste det vara intressant för andra! Vill du att din blogg ska läsas av många, måste du skriva om något som berör många - och fler läsare innebär oftast mer intäkter!

Skapa blogg med Bluehost

För att skapa en blogg på Internet, är det nödvändigt att ha två saker:

 • en domän och
 • ett webbhotell

Domän är adressen till din blogg, webbhotell är en "park" med datorer (servrar) där dina blogginlägg och bilder sparas.

Bluehost gör det enkelt för de flesta. Du måste inte veta något om programmering för att bli en framgångsrik bloggare via Bluehost. Med ett klick har du skapat din egen blogg. Mycket enkelt! Bluehost är lösningen för alla, färska bloggar och "probloggers".

Läs mer: Skapa din egen blogg eller hemsida med Bluehost.

Enkelt att tjäna pengar blogga

Vem som helst kan tjäna pengar blogga, och det finns många möjliga inkomstkällor.

Frilans bloggare: Tidningar och några tidskrifter har ofta sina egna bloggare: frilansare som bloggar om ett ämne de är kunniga om. Dessa bloggar är i allmänhet bundna direkt till tidningen själv och bloggar på den domän / webbhotell som tidningen äger. De får betalt av tidningarna på samma sätt som en författare eller kolumnist. För de flesta människor är detta inte ett lämpligt alternativ.

Annonser. Att sälja reklamtid eller infoga annonser system reklam som Google AdSense är ganska vanligt.

Donationer. Vissa lägga till en knapp "Donera" där du kan donera pengar till bloggare (till exempel om en stödjer bloggen arbete). För människor att donera pengar måste nog lägga en hel del resurser på bloggen. Ex: En medioker modeblogg kan tjäna bra pengar, men förmodligen inte från donationer. En extremt insprerende mode blogg, så kanske en donation knapp på sin plats.

Försäljning av egna produkter och tjänster. Kanske kan du även sälja tjänster (kurser, exklusiva nyhetsbrev, webbdesign, studiestöd, etc.) eller produkter. Om du säljer fysiska produkter är det faktiskt inte nödvändigt att ha ett separat lager eller butik. Se nästa tips om dropshipping

Använda dropshipping på din blogg. Om du har en blogg kan du börja med dropshipping också, det är faktiskt ett genialt sätt att tjäna pengar på sin blogg. Använd Salehoo för att komma igång med dropshipping, eller läsa vår guide till dropshipping.

Blogga hela vägen till banken: "Blogga till banken" är en "läroplan" för framgångsrika bloggare. För att lyckas med bloggandet är det inte tillräckligt att fråga runt om tips på forumet på internet. Om du vill tjäna pengar måste du veta mer om de tekniker som framgångsrika bloggare använder. Läs mer och börja tjäna pengar på din blog.

Nu vet du allt du måste veta för att tjäna pengar på din blogg. Prova dessa tips, det är inte svårt, och om du ännu inte vet hur man ska gå vidare: läs den här artikeln igen. Kom ihåg: Det är nästan garanterat att du kommer börja tjäna pengar, om du följer dessa tips!

Innehåll på dessa sidor omfattas upphovsrätten. Användning utanför upphovsrättens gränser tillåtet inte. Innehåller länkar till externa webbsajter från tredjepart och vi kan inte hållas ansvariga för innehållet på dessa webbsidor. Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna. Trading innebär betydande risk för förlust. All exponering i samband med info här görs helt och fullt på din räkning och risk. Vi är inte ansvariga för förluster som uppstår direkt eller indirekt genom användning av informationen på denna webbplats.