Web inkomst

Webbutik guide: Introduktion till att skapa webshop

Läs vår guide och starta onlinebutik på 1-2-3! Vi har samlat all information och länkar du behöver för att starta och driva webbutik.

Skapa webshop

Vad är det du säljer?

Det första du bör göra när du startar din webbutik är att bestämma vad du ska sälja. Om du säljer böcker eller båtmotorer, barnkläder eller datorer? Du kanske ska sälja icke-fysiska föremål, såsom datorprogram som kan laddas ner från nätbutiken, eller biljetter som du bara får ett referensnummer?

Oavsett vilken typ av butik för att starta, måste du börja med att ta reda på vad man ska sälja.

Såørsmålet är bara: Hur vet du vad som är klokt att sälja?

slutliga svaret kommer bara att få när webbutik är levande, och när trafiken (besökare från Internet) börjar komma in i din butik. När du vill veta om produkterna i nätbutiken säljer bra eller inte.

Det är naturligtvis smart att börja analysera och tänka lite innan man inleder en webbutik.

Vilka produkter säljer bra Så hittar du hit:?

  1. Börja med dina egna kunskaper.
  2. Välj produkt (er) eller en bransch du har viss kunskap om.
  3. Det är tillåtet att använda lite intuition.
  4. Genomföra marknadsanalyser:? Är potentiella kunder intresserade

Köpa ett lager, eller kör varor genom grossist?

Ett nytt och populärt sätt att bedriva webshop handel på är genom dropshipping. Detta är särskilt populär i USA och Storbritannien, och även om släppa sjöfarten har också använts med stor framgång i Sverige, är det inte lika utbrett - om det inte finns några goda skäl för det.

Bedriva handel utan inventering är en dröm för många. Du behöver inte köpa in sina egna produkter, och risken är nästan noll. Du kan sälja vad som helst, det dropshippere säljer mest.

En dropshipper är speciella grossister och fabriker med specialerbjudanden, där det är möjligt att sälja direkt från dessa. Du lägger varorna på nätet butik som du annars skulle ha gjort, men de är inte i era lager - istället ligga på lagret till dropshipper. När du får en beställning levereras detta direkt till kunden, så att du gör allt med packning och utskick att göra bra.

I dropshipping tjänar du skillnaden mellom priset från dropshipper och det en köpare betalar dig. Grossist (dropshipper= måste betalas av dig för produkten och frakt ut till kunden, men du sätter en premie på pris, till exempel du dubbla din dropshipp pris, så att du kan tjäna 2-3 gånger dropshipper att ha på dig. Sådana mark-ups är inte ovanliga, och många dropshipper nätbutiker tjäna pengar med god marginal.

Ett måste om du kör med drop shipping är tillgång till ett bra register som visar vilken dropshippere som finns runt om i världen, och hur bra de är för leverans punktlighet, tillförlitlighet och andra kriterier. För detta rekommenderar vi Salehoo.

Hur man skapar en webbutik?

Det är inte lätt att skapa online-butik på egen hand om du har någon erfarenhet av webbutveckling.

Alternativen är:

  1. Outsourcing av webbutik: Tillåt andra att hjälpa dig att utveckla din butik på nätet
  2. Gratis öppen källkod och webshop skript
  3. Lär dig hur du skapar webbutik (bäst för erfarna programmerare)
  4. Köp en färdig lösning (rekommenderas inte)

Vi rekommenderar bara två lösningar, antingen nummer 1 eller # 2 Om du använder programvara med öppen källkod, kommer du troligen göra det i kombination med outsourcing, om du inte redan är en erfaren programmerare.

Det är kanske bäst att outsourca webbutik, och vi har gjort en separat artikel om hur man hyra en frilansare att skapa online-butik.

SEO - Hur att få trafik till din onlinebutik

Det finns många sätt att få trafik till din onlinebutik. Köpa annonser är ganska vanligt, men inte det mest effektiva sättet att få kunder - förutom det finns ett mycket billigare sätt att få besökare till din butik på nätet

Om du har erfarenhet av sökmotoroptimering, du vet att det är ett extremt bra sätt att få bra trafik = trafik nätbutiken från besökare som redan är i köp-läget (köpa dina produkter).

SEO utförs delvis på plats (på / i butiken, butiken-script), dels på annan plats, utanför butiken, där andra delar av Internet modifieras för att skapa mer inkommande trafik till din onlinebutik.

On-site strategier för att öka trafik är lätt. Det handlar mest om att göra beskrivande titlar för dina produkter, och lägg dem i beskrivande kategorier. Se rubrikerna på varje sida är beskrivande, och lägga till en rik text som beskriver varje produkt och vad denna produkt kan göra. Använd sökord och använda dem i sidtitlar, rubriker, länkar och brödtext (men inte överdriva sökord användning).

Off-site trafik-strategier är ofta det som avgör om du lyckas med sökmotoroptimering. Vill du ha toppen av webbsökning med Google, Bing, Kvasir, Yahoo och alla andra sökmotorer som dina kunder använder när de letar efter produkter som du har? Då måste man göra några smarta drag i off-site optimering. Detta var till mycket tidskrävande, men kan nu göras på kort tid med en inlämnare.

"Submitter" är ett program som hjälper online-butik för att indexera och få bättre positioner i hundratals sökmotorer och kataloger på de stora näten. Det finns många submittere på marknaden:

Här är en mycket bra sökmotor submitter som kan öka trafiken till din webbutik dramatiskt - Vi rekommenderar denna tjänsten till alla som är intresserade av få fler kunder och mer trafik till sin nätbutik.n bes

Innehåll på dessa sidor omfattas upphovsrätten. Användning utanför upphovsrättens gränser tillåtet inte. Innehåller länkar till externa webbsajter från tredjepart och vi kan inte hållas ansvariga för innehållet på dessa webbsidor. Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna. Trading innebär betydande risk för förlust. All exponering i samband med info här görs helt och fullt på din räkning och risk. Vi är inte ansvariga för förluster som uppstår direkt eller indirekt genom användning av informationen på denna webbplats.