Web inkomst

Reklam och marknadsföring av din webshop

Viktigt meddelande webshop kostar inte nödvändigtvis pengar. Om du ändå väljer en annons strategi som innebär kostnader, inga målet roll kostnaden för annonserna kommer att leda till en vinst i nätbutiken som överskrider din annonsbudget.

Reklam och marknadsföring

I den här artikeln kommer du att lära dig:

  • Var och hur att annonsera din butik på nätet för potentiella kunder.
  • Hur får din annonsbudget att vara mindre än vinsten.
  • Vilken är den bästa strategin för att främja butiken.
  • Hur att marknadsföra din butik gratis.

Låt oss börja med den första: Var ska du annonsera? Om du äger en butik på nätet, är svaret enkelt:

Du måste göra dig synlig för potentiella kunder på ett sätt som ger mest valuta för din annonsering värde.

börja marknadsföra dig enbart på webben, och om det finns en viss nisch butik kan också vara relevant att marknadsföra sig på annat håll.

Har du en butik som säljer dykutrustning, kanske du vill köpa annonsutrymme i dykning tidningar eller skicka ut broschyrer till dykning klubbar, till exempel.

Där nätbutiker annonseras på nätet

Det finns många möjliga platser att marknadsföra en butik på nätet. Börja med att ta reda på var dina potentiella kunder din fokus och ta en kostnad om det kommer att vara värt det.

Ett exempel: bioreklam

bioreklam är ett exempel: Varje gång en biograf reklam visas, finns det kanske 5 personer i publiken som är intresserade av att köpa dykutrustning i butiken du annonserar. Av dessa finns kanske två som minns webbadressen och in i butiken, och bara en köp. Totalt reklam som visas i 1 månad, 50.000 bio besökare, därför fanns det 40 av dem som köpt något onlinebutik. Kundvärde av förvärvet var tilasmmen 15.000 dollar, medan reklam kostar 40.000 dollar. Sen är det självklart att detta inte var lönsam.

Mätning av annonsering och resultat:

En annan sak är hur man mäter resultaten från bioreklam är en annan fråga, men det skulle kunna göras genom köpprocessen, där kunderna anger hur han lärde sig om nätbutiken. Detta är naturligtvis inte helt korrekta resultat, men det ger en bra idé.

Även om du annonserar via andra kanaler, till exempel online, kommer det att vara omöjligt att få helt korrekta resultatrapporter. Statistiken säger att du får 25% av dina kunder från Google AdWords (textannonser köps av Google). Problemet är att statistiken ljuger. Kanske var det någon som första biograf annons, och i stället för att ange URL, maskinskrivna onlinebutik namn i Google, och därmed klickat på din annons (så att du sedan måste betala 2 gånger för att annonsera för en kund). Poängen är att statistiken lögn, och det är otroligt komplicerat, på gränsen till omöjligt, att öka statistik 100% korrekt.

Ett tips till statistik-beroende: Så länge du har en viss antagande om hur bra den effekt du får från de olika former av marknadsföring, det är mer än tillräckligt bra, särskilt för dem som deltar i en mindre Online Store och inte har några större resurser. Du behöver inte en separat forskningsavdelning med högutbildade att göra ungefärliga beräkningar, och i de flesta fall kommer det att vara mer än tillräckligt bra.

Effektiva sättet att marknadsföra en butik på nätet

Vi vet mycket om vad annonstyper som är mest effektiva för en vanlig butik på nätet, och du bör få lära sig mer om.

Google, Yahoo och Bing har vuxit till att bli en del extrema marknadsföring maskiner. Är du en butik ägare, har du en relation med Google och andra sökmotorer om du vill eller inte.

imidlertis Google är mer än en sökmotor. Du kan också köpa textannonser här (via Google AdWords). Men vad som är ännu mer intressant är att istället för att köpa annonser kan du också prova en annan strategi:

Försök att få en bra position i sökresultaten i Google, det ger dig en extrem fördel, för då får du uppmärksamhet av kunder som befinner sig i deras primära inköp ögonblick, den mest köpa kunder!

sälja dykutrustning, som ligger på # 3 på frågan "dykning", och kanske även som # 2 på frågan "dykning" - då får du uppmärksamhet hos många potentiella kunder, vilket kan kosta dig en förmögenhet om du skulle uppnå samma försäljningsresultat från reklam.

Förutom trafik från sökmotorer gratis. Om du inte betalar någon för att optimera din butik på nätet för att göra det mer sökmotorvänliga.

Sökmotoroptimering är enkelt, lönsamt, och det inte kostar dig något! Ok, några pounds du kanske inte gillar, men du behöver inte betala en expert sökmotor för att göra jobbet.

Här är en artikel skrev vi att visar hur du få kunder med gratis sökmotoroptimering.

Innehåll på dessa sidor omfattas upphovsrätten. Användning utanför upphovsrättens gränser tillåtet inte. Innehåller länkar till externa webbsajter från tredjepart och vi kan inte hållas ansvariga för innehållet på dessa webbsidor. Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna. Trading innebär betydande risk för förlust. All exponering i samband med info här görs helt och fullt på din räkning och risk. Vi är inte ansvariga för förluster som uppstår direkt eller indirekt genom användning av informationen på denna webbplats.