Web inkomst

Bästa betalda arbeten: Jobb du kan bli rik på

Vilka yrken är bäst betalt? Få svar på vilka jobb du kan göra dig rik på här.

Jobb du kan bli rik på

Du kan få en miljon lön inom många yrken. Till exempel tjänar en del advokater och läkare ganska bra, men du har säkert hört förut.

Det finns några vanliga yrken där du kan tjäna 10 till 20.000.000 per år (om alls finns några sådana yrken i Sverige). Undantaget är möjligen i den finansiella sektorn, där det finns mycket pengar att tjäna. Vissa mäklare och analytiker tjänar stora summor pengar varje år.

Min lista över bäst betalda arbeten

 1. Finansiella sektorn. vara en oberoende näringsidkare eller investerare. Mitt förslag: Prova valutahandel, här finns mycket pengar att tjäna för den framgångsrika (men också betydande risker så se till att du förstår vad Forex är tidigare).
 2. Starta företag. Göra pengar på att starta företag en är ägare är det vanligaste sättet att rikedom. Istället för att få lön från din arbetsgivare, ring intäkterna direkt från företaget. Utmaningen här är att ta reda på vad företaget tjänar.
 3. Extra inkomst. Alla nio-till-fem jobb gör det möjligt att tjäna pengar nästa. En arbetare med god extra inkomst kan lämnas med miljon dollar i årslön, även med ett normalt jobb. För eksepel finns intressanta möjligheter till tjäna pengar på nätet. Du behöver inte vara mycket smart att tjäna ett par hundra tusen extra per år från internet, är det svenska tonåring bloggare bevisat gång på gång.

Jobb med hög lön

Låt oss börja med att titta på verkligheten. De flesta arbetar som anställd i ett företag som de själva egna.

Arbete där du arbetar som anställd är sällan extremt bra betalt. Arbetsgivare måste ha sin del av kakan, och du bara kvar en liten del av värdeskapandet du har stått för.

Då staten har sin del, och när du tjänar något över genomsnittet är nästan 50% skatt. I slutändan är du kvar med endast en liten del av det mervärde som du har bidragit med. Det kan tyckas som om detta inte är det bästa sättet att bygga upp sin egen förmögenhet.

Varför fungerar för andra när du kan göra dig rikare av sig själv?

De bästa välbetalda jobb är där du även få för allt det värde som du utför.

Dessa är de bäst betalda arbeten

Jag har studerat de skattemässiga rullar, statistik från SCB och siffror från advokatsamfundet, organisation webbplatser och andra platser där aktuell statistik om löner har varit tillgängliga. Det återspeglar ljuset stege var stora överraskningar, och vad jag har hittat presenteras nedan:

Privata sektorn är ledare och de läkare som kommer att gå bort med den största lönecheck, där den genomsnittliga lönen är för 600000-800000 respektive.

Här är yrken som bäst betalas i Sverige, med en genomsnittlig årslön på över 600.000:

 • Juridisk partner / advokat: 2 miljoner
 • Advokat: 1 miljoner
 • direktör eller VD. i byggandet: 650-700k
 • Akademisk anställd inom olje-och gasindustrin: 700K
 • Akademisk personal
 • olja / gas: 650K
 • industri: 750K
 • hantera kataloger branschen: 1 miljoner
 • Pilot: 900k
 • Biolog: 600K
 • Inköp Executives: 600K
 • Försäljningschef: 700K
 • IT-chef: 700K
 • Hantera den finansiella sektorn 700k

Källa:. skatte listor, SSB, advokatsamfundet, tidningar

Jag skulle också vilja lägga till följande "yrken":

 • oberoende handlare och investerare: Genomsnittlig lön är okänd, men jag har sökt i skatte rullar och fann årsinkomst på 10-30 miljoner och flera miljarder i denna grupp
 • Företagare: inkomstnivåer varierar kraftigt, men det finns också en miljard intäkter
 • .

Utbildning: En bubbla?

"Ingenting är säkrare än att investera i utbildning." Bara en sådan tro att allt värdefullt i sig, är grunden för en finansiell bubbla.

föregående inlägg av E24 är många där det finns viktiga frågor i utbildningen. Naturligtvis samhället att utbilda människor, men om det är fördelaktigt för dig att ta en utbildning är en helt annan sak.

Av alla rika människor som är i Sverige, det är många som har sjunkit utbildning till förmån för livets skola. Det finns saker du inte lär sig i skolan, att man lär sig i näringslivet.

Jag bedriver handel med valuta och mina förebilder i handeln och de bästa handlare jag känner har lärt sig allt på egen hand. De är verkligen self-made miljonärer. Going 3-6 år i skolan efter avslutad gymnasieutbildning är inte något jag kommer att kritisera, men det är verkligen något du bör tänka noga eftersom det kommer att bidra till att avgöra ytterligare riktning i livet. När du först kommer i arbete och funnit sin plats i samhället, kan det vara svårt att prova något annat, och det är mycket olyckligt.

Utbildning har sin plats, men om du vill bli rik och göra en massa pengar, det finns mycket som tyder på att det inte är nödvändigt att ha en högre formell utbildning.

Innehåll på dessa sidor omfattas upphovsrätten. Användning utanför upphovsrättens gränser tillåtet inte. Innehåller länkar till externa webbsajter från tredjepart och vi kan inte hållas ansvariga för innehållet på dessa webbsidor. Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna. Trading innebär betydande risk för förlust. All exponering i samband med info här görs helt och fullt på din räkning och risk. Vi är inte ansvariga för förluster som uppstår direkt eller indirekt genom användning av informationen på denna webbplats.