Web inkomst

Introduktion till aktier

När du äger en aktie, äger du en del av ett företag. Lär dig mer om aktier och aktiehandel i vår gratis guide här.

Introduktion till aktier

Anledning till att köpa och sälja aktier, är naturligtvis att tjäna pengar. Du vill avkastning på dina pengar, så att de växer i värde.

Aksjehandel.net lär du dig allt du behöver veta för att komma igång i handel aktier, och vi hoppas att du kommer att göra bra pengar handel.

Spargrisen är död

Besparingar i hemmet är en dålig projekt, men det finns fortfarande människor som gömmer undan pengar i en säker hemma. Du får ingen ränta, och därmed extra hårt straffad av inflationen. Dessutom kan du förlora allt genom inbrott eller brand. Endast brottslingar serveras genom att dölja sina pengar i madrassen.

Varning! Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna innan du börjar investera. Aktie-, valuta- och CFD-handel innebär betydande risk för förlust!

Varför inte spara pengar på banken?

Bank ger dig ränta på dina pengar. Istället för att köpa aktier, kan du sätta in pengar på banken. När risken är lägre. Om du lägger pengarna i ett stort intresse konto du få lite intresse. Tusen dollar, till exempel växa till 1034 tusen på ett år.

Risker för banksparande är minimala. Det tar en hel del innan du förlorar de pengar du har på banken. Även om banken du har placerat pengar går i konkurs, har du som private banking kunder en garanti från de svenska Bankernas garantifonden på upp till 2 miljoner.

Ett problem för banksparandet är att priserna är oftast ganska låg. Dessutom skatt på ränta de pengar du tjänar (inkomst) och du är skuldfri, får du också inkomstskatt på insättning i banken. Ovanpå allt, har du inflationen (inflation) som "äter upp" den lilla du tjänar. Det är där aktier och andelar besparingar kommer in som ett bra alternativ.

I trading är det mycket mer sannolikt att du faktiskt kommer att förlora pengar, än banksparande, och det är ganska tråkigt. Trots riskerna för banksparande är minimal jämfört med aktiehandel, det finns många som frestas att bedriva aktiehandel. Anledningen är enkel: Du gillar pengar på banken tjänar du i verkligheten bara placera pengar i aktier, kan du få en spektakulär tillväxt.

Tjäna pengar på aktier

Lager är, som vi har sett de tillgångar i ett företag. Det finns ingen gräns för hur många aktier ett företag kan delas in Låt oss säga att ett företag har delats in i 100 aktier. Har du 100 aktier du 100% av bolaget. Har du 10 aktier, äger du 10% av bolaget. Du kan köpa aktier i alla företag, så länge någon är villig att sälja sina aktier. Du kan också köpa aktier i utländska bolag (aktier kallas på engelska för "lager").

Aktiehandel är köp och försäljning av aktier. Vi kan dela upp aktiehandel i följande kategorier:

  • Aktiesparplan. du investerar i ett eller flera bolag. Du ser investeringen som ett långsiktigt sparande. Kanske du äger aktier i 5 år eller mer.
  • Live aktiehandel kallas också för aktiehandel. Du handel aktivt lager och handel är relativt kort (intervallet mellan när du köper och säljer en aktie är ofta bara några minuter, eller i andra fall några veckor). Det finns många former av aktiehandel. Till exempel, när daytrading kan du köpa aktier som du säljer igen inom några sekunder, minuter eller timmar senare. Provisioner (avgifter för köp och försäljning av aktier) är en kostnad man får inte glömma den aktiva handeln.
  • Mutual. Du sätter dina pengar i en fond som bank eller fondkommissionär förvaltar. Det finns andra som kommer att avgöra vilka företag att investera i. Det enda du behöver göra är att välja en fond. Eftersom det finns andra som gör jobbet åt dig, ta uppdraget, och även om aktiefond förlorar pengar kommer med uppdrag att administrera ren. Om du inte har kunskap eller tid att engagera sig i aktiehandel, kan fonder vara ett alternativ.

Aksjehandel.net hittar allt du behöver veta för att komma igång med lönsam handel.

Alternativ till aktiehandel

Banksparandet nämns, men det finns också många andra alternativ till aktiehandel.

  • Forex är en möjlighet.
  • Du kan investera i eget hem.
  • Utnyttja besparingar att starta eget företag.
  • "Starta privat bank" och låna pengar till andra och tjäna pengar på räntorna.
  • Eller leva livet här och nu, och bara använda pengarna: resa eller köpa något du verkligen vill ha.

Vad är smart och inte smart? Det finns inget definitivt svar här.

Titta på vad du vill uppnå innan du placerar dina pengar.

Risk - Har du den minsta risken? Eller skulle du vilja möjlighet att tjäna mer pengar, även om risken är högre? Som regel liten risk sämre, medan större risker kan leda till större avkastning.

Outsourcing - Kommer du vara aktiv med dina investeringar själv, eller vill du lägga ut jobbet till en professionell? Du behöver inte vara en expert för att göra bra i aktiehandel. Ekonomer gör faktiskt inte mycket bättre än vanligt folk på aktiemarknaden.

Lång sikt eller kort sikt - Vill du spara pengar med tiden, eller vill du köpa och sälja inom en kort sikt? "Köp och glöm" eller "köp och rätt efteråt längtar efter att sälja."

Aktiehandel är lämplig för alla. Risken för handeln kan anpassas, från låg-medelhög risk till hög risk. Du kan handla aktier själv eller lägga ut jobbet till professionella förvaltare. På aktiemarknaden kan vara långsiktiga eller kort sikt.

I aktiemarknaden kan du tjäna pengar på traditionell aktiehandel genom att köpa aktier som går upp i värde, eller så kan du delta i något som kallas kortslutning och tjäna pengar på bestånden gå ner i värde. Med andra ord, det finns inga gränser för var och när och var du kan tjäna pengar handel.

Aktiehandel guiden kan hjälpa dig att ta reda på vilken typ investeringersom som passar dig bäst.

Innehåll på dessa sidor omfattas upphovsrätten. Användning utanför upphovsrättens gränser tillåtet inte. Innehåller länkar till externa webbsajter från tredjepart och vi kan inte hållas ansvariga för innehållet på dessa webbsidor. Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna. Trading innebär betydande risk för förlust. All exponering i samband med info här görs helt och fullt på din räkning och risk. Vi är inte ansvariga för förluster som uppstår direkt eller indirekt genom användning av informationen på denna webbplats.