Web inkomst

Aktiehandel skolan: Lär dig att handla aktier

Gratis aktieskola som omfattar de mest grundläggande om aktiehandel. Lär dig att handla aktier

Aktiehandel skola

Vi rekommanderar CFD-tjänsten Plus500 (*Din kapital är i fara), detta är den bästa just nu.

Varför bedriva aktiehandel? Först och främst för att tjäna pengar. Dessutom är det ett ganska kul jobb när du får in den.

Målet med att handla aktier är att få den bästa avkastningen på dina pengar. I praktiken är det dock inte att du alltid kommer att få dina pengar att växa. Mån tjäna lite och förlorar lite. En bra aktiehandlare tjänar betydligt mer än vad som är förlorat.

Varning! Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna innan du börjar investera. Aktiehandel, valutahandel och CFD handel innebär betydande risk för förlust.

Aktiehandel för nybörjare

Aktier är världens svåraste att behärska i denna värld. Det är aldrig lätt att vara rik, varken köp och försäljning av aktier. Det finns dock goda möjligheter att skapa större välstånd på aktiemarknaden.

Det finns många former av handel:

  • Aktiesparplan. du investerar i ett eller flera bolag. Du ser investeringen som ett långsiktigt sparande. Kanske du äger aktier i 5 år eller mer.
  • Aktiehandel kallas också för aktietrading. Du handlar aktier aktivt och intervallet mellan när du köper och säljer en aktie är ofta bara några minuter, eller i andra fall några veckor. Det finns många former av aktiehandel. Till exempel, när daytrading kan du köpa aktier som du säljer igen inom några sekunder, minuter eller timmar senare. Provisioner (avgifter för köp och försäljning av aktier) är en kostnad man får inte glömma den aktiva handeln.
  • Aktiefond. Du sätter dina pengar i en fond som bank eller fondkommissionär förvaltar. Det finns andra som kommer att avgöra vilka företag att investera i. Det enda du behöver göra är att välja en fond. Eftersom det finns andra som gör jobbet åt dig, ta uppdraget, och även om aktiefond förlorar pengar kommer med uppdrag att administrera ren. Om du inte har kunskap eller tid att engagera sig i aktiehandel, kan fonder vara ett alternativ.
  • Ett spännande alternativ till aktiehandel är valutahandel - spekulera i stället i växelkurser / valutor. På valutamarknaden finns inga provisioner, och marknaden är öppen från söndag kväll och fram till lördag morgon, vilket innebär att det finns bara ett fåtal timmar att marknaden är stängd.

Effekt mäklare: Du kan handla aktier

För att handla aktier, måste du tilldela dig en online mäklare. Det finns många typer av online mäklare. Även om vissa svenska banker erbjuder online mäklartjänster.

De bästa online mäklare står som regel att de är billiga att använda, och de har en bra handelsplattform.

Om du gillar både svenska och utländska aktier, rekommenderar vi CFD-tjänsten Plus500 (*Din kapital är i fara) som är en handelsplattform baserad i London (men med svenska). Du kan handla i CFD (Contracts for Difference) i råvaror, valutor, index och aktier.

* Kom ihåg att CFD:er är en produkt med hävstångseffekt, vilket kan innebära att du kan förlora hela det insatta beloppet. Att handla med CFD:er kanske inte passar för dig. Därför ska du se till att du förstår de risker som det innebär.

Se även vad vi har skrivit om mäklare.

Innehåll på dessa sidor omfattas upphovsrätten. Användning utanför upphovsrättens gränser tillåtet inte. Innehåller länkar till externa webbsajter från tredjepart och vi kan inte hållas ansvariga för innehållet på dessa webbsidor. Handla bara vad du har råd att förlora och vara säker på att du förstår riskerna. Trading innebär betydande risk för förlust. All exponering i samband med info här görs helt och fullt på din räkning och risk. Vi är inte ansvariga för förluster som uppstår direkt eller indirekt genom användning av informationen på denna webbplats.